Pulsing - weekend

Info

Begeleiding: 
Anneke Slijfer

Het menselijk lichaam bestaat voor een heel groot deel uit water. Als je een steen in het water gooit, dan zie je vanuit het middelpunt golfjes ontstaan die steeds verder uitdeinen.

Pulsing, ook wel dynamische massage genoemd wordt, is gebaseerd op het golven. Als er op een plek op het lichaam een (im)puls gegeven wordt, dan gaat deze als een golfbeweging door het hele lijf. Hierdoor werkt pulsing van top tot teen en in dieperliggende spieren, de gewrichten en organen.

Pulsing bestaat in feite uit rollende, schuddende, verende en wiegende bewegingen die door de masseur op een subtiele en ritmische wijze in gang wordt gezet en in stand worden gehouden. De bewegingen worden vloeiend aaneengeschakeld en gaan van subtiel zacht tot stevig ritmisch. Door de pulsing kan een diepe ontspanning van lichaam en geest bereikt worden en het nodigt het lichaam uit om een nieuw evenwicht aan te nemen.

Bewustwording

Het Pulsen werkt niet alleen op het fysieke lijf, maar beïnvloed ook de psyche en je emoties. Het kan daardoor gebeuren dat er emoties vrijkomen, waar uiteraard met een zorgvuldige manier mee omgegaan wordt. Je kunt je door het pulsen van veel bewust worden van wat er bij jou leeft. Elke pulsing-massage is een soort ontdekkingstocht. Het is mooi als je er met een ontvankelijke en open blik naar kunt kijken, vanuit nieuwsgierigheid. Wie weet ontdek je iets nieuws!

Naast het pulsen is de polariteitsmassage een vast onderdeel van de cursus, waarbij je energetisch werkt.

Pulsing wordt op de kleding gegeven en dat is drempelverlagend om naar een masseur te gaan.

De cursus is geschikt voor iedereen die deze bijzondere manier van masseren wilt leren. Enige ervaring met masseren is prettig, maar niet noodzakelijk. Ben je al masseur of werk je met andere vormen op een massagetafel, dan is deze cursus een mooie aanvulling.

Bij aanvang van de cursus krijg je een handleiding met alle technieken die aan bod komen. Na afloop wordt een certificaat van deelname uitgereikt, mits je aan de volledige cursus hebt deelgenomen.

De cursus wordt gegeven aan een groep van maximaal twaalf deelnemers. Je kunt je zowel individueel als samen met iemand anders aanmelden. Alle deelnemers oefenen op elkaar en daarin wordt veel gewisseld onderling. Tussen de lessen wordt er van je verwacht dat je veel oefent, omdat Pulsing een techniek is die je alleen leert door het veel te doen op verschillende mensen.