Osho Gourishankar meditatie

met muziek van Deuter
 

De Gourishankar meditatie duurt een uur en bestaat uit 4 fasen. Je hoort vanzelf aan de muziek wanneer de ene fase in de andere overgaat. De eerste twee fasen bereiden je voor op de spontane latihan van de derde fase. Als je in de eerste fase op de juiste manier ademt, geeft het kooldioxide dat daardoor in de bloedbaan komt je het gevoel dat je zo 'high' bent als de Gourishankar (Mount Everest).

Eerste fase: 15 minuten

  • Zit met je ogen gesloten. Haal diep adem door de neus, vul je longen. Houd de adem zo lang mogelijk vast. Adem dan zacht uit door de mond en houd je longen zo lang mogelijk leeg. Blijf de hele eerste fase deze ademcyclus aanhouden.

 Tweede fase: 15 minuten

  • Ga weer gewoon ademen en kijk met zachte blik naar een kaarsvlam of naar een blauw knipperlicht. Houd je lichaam stil.

 Derde fase: 15 minuten

  • Ga staan, houd je ogen dicht en laat je lichaam losjes en sensibel zijn. Je voelt dat subtiele energieën, als het ware buiten jouw wil om, het lichaam in beweging brengen. Laat deze latihan gebeuren. Maak jij niet de bewegingen, laat de bewegingen vanzelf gebeuren, zacht en sierlijk.

 Vierde fase: 15 minuten

  • Ga liggen met gesloten ogen. Wees rustig en stil.

 ► Demo video (Youtube)